retsag.hu > Hírek-információk > Felhívások tájékoztatók > Hulladékszállítás
Frisítve: 2011.01.10

Tájékoztató - Rétság település hulladékbegyűjtéséről-szállításáról
Ezúton szeretnénk tájékoztatni a tisztelt lakosságot, hogy Rétság településen 2011. január 01. napjától a komplex hulladékgazdálkodási tevékenységet a Zöld Híd Régió Környezetvédelmi és Hulladékgazdálkodási Kft. vette át.

Az Észak - Kelet Pest és Nógrád megyei Regionális Hulladékgazdálkodási és Környezetvédelmi Önkormányzati Társulás 2010. június 7-én 100 %-os önkormányzati tulajdonnal hozta létre a Zöld Híd Régió Kft-t. Elsődleges feladatának tekinti, hogy az előírásoknak megfelelve, költséghatékonyan lássa el a környezetvédelmi, hulladékgazdálkodási közszolgáltatási tevékenységét.

Feladatai között szerepel többek között: a regionális hulladékgazdálkodási rendszer működtetése, a regionális programban megépült létesítmények, és a szelektív hulladékgyűjtés üzemeltetése, valamint az azt igénylő településeken a kommunális vagy háztartási hulladék begyűjtése-szállítása.
A regionális hulladékgazdálkodási rendszer hatékony működéséhez elengedhetetlen feltétel a folyamatos együttműködés, és a lakosságot érintő eseményekről szóló megfelelő tájékoztatás. 

Felhívjuk szíves figyelmüket, hogy a településen a hulladékbegyűjtő járatokat 
minden csütörtökön 06:00 órakor indítjuk.
Ezért kérjük Önöket, hogy a háztartási hulladékokat a szállítási napot megelőző este, de legkésőbb a megjelölt nap reggel 06:00 óráig az ingatlanuk elé készítsék ki.

A településen kihelyezésre került 5 db szelektív hulladékgyűjtő sziget, ahol az erre rendszeresített tárolókban, a rajtuk lévő ábrák szerint helyezhetik el tiszta üveg, papír és műanyag hulladékaikat. Kérjük, vegyék igénybe ezt a lehetőséget is, ezzel is növelve a keletkező újrahasznosítható hulladék mennyiségét.

A hulladék kezelési díjakról és a közszolgáltatás egyéb feltételeiről bővebben a helyi önkormányzat rendeletéből lehet tájékozódni.

Amennyiben esetenként többlethulladékuk keletkezik, ami nem fér el a hulladéktárolókban, kérjük, szerezzék be az ehhez szükséges zsákokat, melyek megvásárlásával a többlethulladék begyűjtés-szállítás díját fedezik, így a kihelyezett zsákokat a közszolgáltató elszállítja.

A tulajdonos legalább 30 nappal korábban írásban kérheti a közszolgáltatótól a szilárd hulladékkal kapcsolatos közszolgáltatás szüneteltetését, ha legalább 30 napig megszakítás nélkül nem tartózkodik az ingatlanán és azt más nem használja.

Amennyiben a hulladékbegyűjtéssel, szállítással kapcsolatosan kérdésük merülne fel, bizalommal forduljanak a Zöld Híd Régió Kft. munkatársaihoz, készséggel állnak az Önök rendelkezésére.

Az alábbi elérhetőségen érdeklődhet:
Nógrádmarcal Hulladékkezelő Központ
Ügyfélszolgálati számunk: 06 (35) 501-400 E-mail cím: kajtorne.adel@zoldhid.hu
Honlapunk: www.zoldhid.hu
Reméljük, Partnereink lesznek a program sikerében! Köszönjük együttműködésüket! 
Gyenes Szilárd  ügyvezető igazgató  
Linkajánló a témához
• 18/2010 (XII.17) rendelet A települési szilárd hulladékkal kapcsolatos közszolgáltatásról szóló többször módosított 14/2001 önkormányzati rendelet módosításáról » 
• A Zöld Híd Régió Környezetvédelmi és Hulladékgazdálkodási Kft honlapja »