retsag.hu > Városunk > Képtár > Majális a ligetben
Frissítve: 2011.05.03
Városi Majális a Hunyadi ligetben

A hagyományoknak megfelelően, de új helyszínen került megrendezésre a városi majális. Az előző évben civil kezdeményezésre kitakarított liget ideális helyszínnek bizonyult minden programrész befogadására. Arra, hogy a résztvevők egyszerre legyenek jelen saját társaságukban és a nagyobb közösség részeként is. 
 
A nap az évtizede elindított elemmel, a főzőversennyel indult, és folyamatosan valósultak meg az újabb események, programok, amelyeket a helyi lakosság mind nagyobb érdeklődése követte. A rétságiakhoz kegyes időjárás mellett becslések szerint mintegy 1000 fő vett részt rövidebb-hosszabb ideig a művelődési központ által szervezett, előkészített, civil szervezetek intézmények bevonásával megvalósított szabadtéri eseménysorba. 

A nap folyamán volt gyermekjáték és forgóhinta, kirakodóvásár, helyi termék értékesítés, tűzoltó bemutató, egészséges életmód sátor, kézműves foglalkozás. Müködött a büfé, öt bográcsban készült a közös gulyás. A kürtőskalács sütő kemence kéménye folyamatosan eregette a füstöt. A délutáni program a tervezettek szerint valósult meg. Az arany fakanál átadása után egészen estig tartottak a színpadon a különféle programok. Rétsági Judo Klub - bemutató, Kereplő Gyermek Néptánc Együttes és a Táncos Lábú Szülők, Váci Ifjúsági Fúvószenekar, Shodeinde Dorka (X-faktor) műsora Nadirah és Csillagai - hastánc előadás, Városi Nyugdíjas Klub tánckara, Intinity Dance Crew - hipp-hopp tánc, majd a nap színpadi eseményeit K®ZIKA koncert zárta a 60-70-es évek zenéjével.
 

 
Linkajánló a témához
      A rendezvény egész napos programját tartalmazó plakát »