retsag.hu > Városunk > Képtár >  Szent István ünnepe
Frissítve: 2012.08.22.
-
Augusztus 20 - Szent István ünnepe 
Immár tíz éve annak, hogy a szentistváni ünnepség a Templomkertben kezdődik egy szabadtéri istentisztelettel. Ez alkalommal is nem csupán a római katolikus felekezet hívei érkeztek az ünnepi igehirdetésre.

Tóth Ferenc plébános úr történelmi példákkal igazolta, hogy az egyház mindig is ott volt, amikor szót kellett emelni hazánk fennmaradása, a Szent István királyunk által megalapozott szellemiség védelme érdekében.

A hagyományokhoz híven köszöntötte a jelenlévőket Mezőfi Zoltán, Rétság város polgármestere is. A program szórakoztató részére a Nagyparkolóban került sor.

A sort a Kereplő és a Zúgófa Együttes néptánc műsora nyitotta meg. A megérdemelt siker ez alkalommal sem maradt el. A modern táncokat az Infinity Dance Crew, valamint Starlight Dance Company nevezetű formáció képviselte. A hastáncosaink is elmaradhatatlanul részesei minden ünnepségnek, csakúgy, mint a városi nyugdíjas klub táncosai, kik immár Őszirózsa Együttes néven szerepeltek. Az általuk előadott cigánytánc a közönség vastapsát vívta ki.

Az est sztárvendégei a Four Fathers Együttes tagjai voltak. Népszerű slágereket dolgoztak fel kizárólag énekhangra. A közönség is velük együtt énekelt. Az ünnepség látványos tűzijátékkal zárult.

-
Linkajánló a témához
A rendezvény plakátja >