retsag.hu > Városunk > Képtár >  2013. március 15.
Frissítve: 2013.03.18.
-
.
Nemzeti ünnepünkön

Március 15-én este 18,00 órakor a művelődési központ színháztermében megrendezésre került a márciusi ifjakra és a szabadságharcra való méltóságteljes ünnepi megemlékezés. 

A Himnusz után egy verset hallhattunk Tóth Fanni tolmácsolásában, majd az általános iskolás tanulók emlékeztek a forradalmi eseményekre. Köszönet érte Majer Szilvia tanárnőnek és Borosné Gellai Katalinnak, akik aktívan részt vett a diákok műsorának felkészítésében. A 165 évvel ezelőtti eseményeket méltatta ünnepi beszédében Rétság város polgármestere, Mezőfi Zoltán. A Simon Katalin által megszervezett és vezetett Kereplő és Ékes Énekegyüttes egy csodálatos, valóban, szinte profi szintű előadást tartott mindannyiunk örömére. Sándor Vilmos szavalata után az Ipolyvecei Hagyományőrző Férfidalárda és Citera Zenekar tartott egy fergeteges előadást az 1848-as dalokból és hazafias nótákból.

Az ünnepség után a művelődési központ oldalfalán lévő emléktábla megkoszorúzása következett, amikor a jelenlévők égő gyertyákkal tisztelegtek a márciusi hősök emlékének. A háttérben, a művelődési ház falán lévő tárlókban korhű képeket nézhetett és nézhet meg az érdeklődő, mely emelte a méltóságát nemzeti ünnepünknek.

-
Linkajánló a témához