retsag.hu > Városunk > Képtár >  Május 1.
Frissítve: 2018.05.24.
-
-
Majális a Hunyadi-ligetben - 2018

A 2018-as rétsági Majális immár hagyományteremtő módon, a Hunyadi-ligetben került megrendezésre. A ragyogó napsütés elől itt kellemes árnyékba rejtőzhettek a pihegni vágyók, de azok is jól érezhették magukat, akik inkább a napfényben kívánták eltölteni ezt a vidám napot… 

A reggeli órákban még csak az étel elkészítésével foglalatoskodó polgárok voltak kint a zöldellő ligetben, pucolták a krumplit, készítették a finomabbnál finomabb ételeket. A bográcsok alatt már pattogott a tűz, s lassan megérkeztek a vásárosok is, és a fellépők, egyszóval kezdett összeállni az aznapi jó hangulatért felelős társaság.
Hosszú évek óta elengedhetetlen résztvevője a városi Majálisnak az „Egészség-sátor”, ahol a rétsági Egészségfejlesztési Iroda (EFI) munkatársai végeztek állapotfelmérést, valamint egészségügyi tanácsokkal is ellátták a hozzájuk látogatókat. 

Tizenegy óra magasságában kezdődött meg a Májusfa díszítése és felállítása, közben a tömeg egyre csak nőtt és nőtt, az érdeklődő felnőttek és gyermekek serege szépen lassan birtokba vette az árnyas ligetet. 

Rengeteg játéklehetőség, arcfestés; csúszda s egyéb szórakoztató dolgok várták az ifjabb generáció tagjait, ám a felnőttek sem unatkoztak, volt súlyemelés, és a vendéglátósok biztosították mindenki számára a kellemes időtöltést.
Jávorka János és Havas Jenő hathatós közreműködésével pedig forrt a gulyásleves, így az éhes szájak megelégedett mosollyal nyugtázták, hogy bizony remek étel került az asztalokra! A főzőversenyre jelentkezett csapatok leadták szorgosan és lelkesen elkészített ételeiket a zsűrinek, akik nem sokkal később már eredményt is hirdettek. Ebben az évben, a Zúgófa Együttes étke nyerte el a díjat, ám a zsűrinek nagyon nehéz dolga volt, hiszen valamennyi induló kiváló fogásokat tett le az asztalra.

Miután mindenki jóllakott, és kicsit pihegett az árnyékban, kezdetét vette a színpadi programsorozat. Megszakítás nélkül érkeztek a különböző színpadi produkciók, többek között a Kereplő Gyermeknéptánc Együttes; a Legéndi Népdalkör; az Őszi Rózsa Tánccsoport és Putyer Gyuláné varázslatos produkciói idézték meg a jókedv szellemét. Ám fellépőink között üdvözölhettük Sipos F. Tamást, aki dalaival visszahozta sokunk fiatalságát, a Rétsági TRX-esek interaktív bemutatója pedig valóban rendkívülire sikeredett.

Ezek után egy fantasztikus zenei produkciót üdvözölhettünk a színpadon, melyet a Váci Ifjúsági Fúvószenekar adott elő, rendkívül tehetséges tagjai szinte elvarázsolták a közönséget profikat szégyenítő előadásukkal. 

A váci Miami Tánciskola latintánc és salsa bemutatója valódi mediterrán hangulatot hozott városunkba, melyet tovább erősített a kellemesen meleg időjárás.
Este hét órakor pedig megérkezett Márió, a harmonikás, akit a közönség szűnni nem akaró tapssal bíztatott a mind hangosabb és hangosabb zenélésre, fáradhatatlan muzsikálását pedig szűnni nem akaró tapssal és vidám tánclépésekkel jutalmazta.

A nap végén mindenki maradandó élményekkel gazdagodva tért haza, s elégedetten nyugtázhatta magában, Rétság városa továbbra is hűen őrzi Majálisainak magas színvonal

Szájbely Zsolt
Foto: vmkk
-
Linkajánló a témához:
     A retsag.net kistérségi hírportál képes beszámolója »