retsag.hu > Városunk > Képtár >  56-os megemlékezések
Frissítve: 2018.12.14.
-
-
-
1956 október emlékezete - rendezvények

Városunkban a hagyományoknak megfelelően került megrendezésre az 1956-os forradalom és szabadságharc tiszteletére szervezett ünnepség. A művelődési központ színháztermében a Himnusz elhangzása után Hegedűs Ferenc polgármester tartott ünnepi beszédet. A műsorban először Szájbely Zsolt adott elő egy szavalatot, amely az október 23-i eseményeket idézte. Majd a Kereplő Néptánc Együttes egy gyermekcsoportja adott elő műsorösszeállítást. Az előadást színpadra állitótta: Simon Katalin néptánc oktató, és Vigyinszki Attila pedagógus. Az Ékes Énekegyüttes tagjai, az előző műsorhoz kapcsolódó dalokkal egészítették ki a táncprodukciót. 
     Tekintettel arra, hogy Rétságnak van saját 56-os történelme és hősei, az emlékezésnek volt más alkalma is. Október 29-én került megrendezésre a Mindszenty-Pallavicini emléknap a Börzsönyi út végi szoborcsoportnál, és a laktanyai emlékműnél.
     December 10-én pedig a Hunyadi János Harckocsizó Lövészdandár Baráti Kör szervezett megemlékezést Pallavicini Antal halálának évfordulóján.

VMKK
-
Linkajánló a témához:
    A retsag.net kistérségi hírportál képes beszámolója az október 32-i ünnepségről »
    1956-os események összefoglalója a Wikipedia internetes lexikonban »