retsag.hu > Városunk > Képtár >  Mindenki karácsonya
Frissítve: 2018.12.29.
-
-
Mindenki karácsonya
(2018. 12. 21.)
-
Közel két évtizede - a művelődési központ kezdeményezésére - indult el a Mindenki Karácsonya rendezvény. Nem sokkal később az önkormányzat kiemelt rendezvényei közé sorolódott.  
     Kora délután a művelődési központ aulájában indult a vásár. Igazán különleges egyedi kézműves ajándékokat vásárolhatott aki felkereste. Egy másik asztalsornál értő segítséggel saját díszeket, egyszerűbb ajándékokat, vagy csak különleges csomagóloanyag kiegészítőket lehetett készíteni. 
     17 órakor kezdődött a színházteremben az ünnepi gálaműsor. Kelemen Ágnes a szervező intézmény nevében köszöntötte a megjelentekett, és a későbbiekben is konferálta a műsort. Elsőként az általános iskola énekkara adott elő az ünnepkörhöz kapcsolódó dalokat, Simon Katalin vezetésével. Majd vers hangzott el Varga Nándorné tolmácsolásában, illetve egy dal Putyer Gyuláné előadásában. Utánuk az Ékes Énekegyüttes lépett színpadra. Az est fő műsorszáma a Kereplő Néptánc Egyesület által színpadra állított játék, amely a regülést és más karácsonyi szokásokat dolgozott fel. A Kereplő ifjúsági csoportja mellett a Zúgófa és a Csillagvitág táncosaival bemutatott program zárta a színháztermi gálát. 
     Az épület előtt időközben forró teával, forralt borral, süteménnyel kínálták a látogatókat. Időkötben megérkezett a halászlé, amelyeből minden jelenlévő egy nagy tállal kapott. Volt mákos guba és egyéb sütemény is. Mindez lelkes önkéntesek közreműködésével, a városi önkormányzat támogatásából. 
     A ceremónia itteni része Majnik Sára verselőadásával kezdődött, majd Hegedűs Ferernc mondott beszédet. A köszöntő végén felvillantásra került az adventi koszorút a 4. gyertya, ilyenmódon teljessé vált az adventi gyertyalángok összessége. 
     A tér a fehér hótól és a díszkivilágítástól varázslatossá hangolódott. Sokan élvezettel vették körül a Mindenki Karácsonyfáját, az adventi koszorút. Szivesen járták körbe, fotózták magukat, családjukat, készültek szelfik, amelyek elérhetők a közösségi oldalakon.
Városi Művelődési Központ és Könyvtár 
-
Linkajánló a témához:
     A rendezvény plakátja a részletes programmal »
     A retsag.net kistérségi hírportál képes beszámolója »
     Az ünnep leírása a Wikipédia internetes lexikonban »