retsag.hu > Városunk > Képtár >  Emlékezés a forradalom hőseire
Frissítve: 2018.12.11.
-
-
Emlékezés a forradalom hőseire
(2018. október - december)
-
Október 23-án a Városi Művelődési Központ és Könyvtár színháztermében került sor az ünnepi megemlékezésre. Hegedűs Ferenc polgármester és Balla Mihály országgyűlési képviselő mondott beszédet. A Kereplő Nétánc Együttes erre az alkalomra készített tánckoreográfiájának bemutatása után R. Kárpáti Péter és Csjef Kaludia verses, énekes összeállításával fejeződött be a megemlékezés.

Október utolsó vasárnapja Rétságon és Felsőpetényben emléknap a bíboros kiszabadításának, és Rétságra, majd Budapestre szállításának évfordulóján. Az október 28-i megemlékezésen először a Mindszenti-Pallavicini szoborcsoportnál hangzot el szavalat és közöntő, ezt koszorúzás követte. Ezután a laktanya udvarában lévő emlékparkban folytatódott a megemlékezés. Itt is elhangozzak beszédek, majd koszorúzás következett.

December 9-én - Pallavicini Antal kivégzésének évfordulóján a 31. Hunyadi János Harckocsidandár Baráti Kör szervezett megemlékező ünnepséget, amely a Börzsönyi út végén lévő emlékműnél került megtartásra. A beszédeket itt is koszorúzás követte.
 

Városi Művelődési Központ és Könyvtár 


-
Linkajánló a témához:
     Az október 23-i rendezvény plakátja a részletes programmal »
     A Mindszenty-Pallavicini emléknap plakátja »
     A december 9-i Pallavicini emléknap plakátja »