retsag.hu > Városunk > Képtár >  Mindenki karácsonya
Frissítve: 2018.09.26.
-
-
Szent István ünnepe
(2018. augusztus. 20.)
-
Rétságon augusztus 20. évfordulójára minden esztendőben jelentős programokkal emlékeznek. Erre idén is volt lehetőség, többféle műfaj kedvelői kaptak látványos műsorszámot.
     Az estébe hajló délutánon Hegedűs Ferenc polgármester köszöntője után 3 jelentős produkció váltotta egymást a színpadon. A különféle múfajba sorolható zenés események mindengyike kategóriája élvonalába sorolható, a szervezők válogatása tehát kiváló volt. Elsőként a "Két Zsivány" című formáció kezdett, népszerű rockmuzsikával. A következő műsorblokk az Örökség együttes koncertje volt. A népi dallamok modern zenei köntösben megszólaltatásával, a világzenei műfaj értő tolmácsolásával a közönséget is bevonta a muzsika lüktetésébe. A színpadi programokat Koós János fellépése zárta ismert slágereivel. 
     Az est "fénypontja" a szó szoros és átvitt értelmében a tűzijáték. Évek óta igazán impozáns égre festett színkompozícióban gyönyörködhet a város lakossága mellett a környékről érkező számtalan érdeklődő. Mondhatni, hogy méltóképpen koronázta a napot ez a színes fényvarázs. 
Városi Művelődési Központ és Könyvtár 
-
Linkajánló a témához:
     A retsag.net kistérségi hírportál képes beszámolója »