retsag.hu > Városunk > Képtár >  Mindenki karácsony 2019
Frissítve: 2020.01.23.
-
-
Mindenki karácsonya 2019

Rétság már egy hónp óta különféle módon készült az év legszentebb, legmeghittebb ünnepére. December 21-én, szombaton került sor a város közös karácsonyára.
     Már kora délután kitárultak a művelődési központ kapui. Adventi vásárra sokféle dologgal jelentkeztek kézművesek, termelők. Aki egyedi ajándéktárgyat akart vásárolni, itt megtehette. 
     17 órakor a színházteremben gyülekezett a közönség, a széksorokat majdnem teljesen megtöltve. Kelemen Ágnes a művelődési központ munkatársa köszöntötte a megjelenteket és az est folyamán vezette is a műsort. Elsőként Mezőfi Zoltán polgármester mondott köszöntőt. Az ünnepi est fellépői következtek. Az Escargos Együttes adott koncertet, amelyben népdalok, karácsonyi énekek hangzottak el. A zenekar nem ismeretlen a rétsági publikum számára, többször koncerteztek már nálunk. Azt pedig nem kell kiemelni, hogy az ismeretség onnan is nyilvánvaló, hogy az öt kiváló muzsikus szólóénekese Simon Katalin. Közreműködtek a tanítványok, az Ékes Énekegyüttes. 
     Rövid színpadi átállás után a Kereplő Néptánc Egyesület gyermek csoportja lépett fel, regöléses rigmusokkal kezdve a táncukat. Őket a Zúgófa Együttes követte. Táncuk előtt minden pár egy egy szép gondolatot osztott meg a közönséggel. A színpadi műsorfolyamot Rétság új büszkesége, az X-Faktor sztárja "Anti bácsi" gitármuzsikája és éneke zárta.
     Következett az épület előtt álló hatalmas és látványos közös adventi koszorún a 4. láng fellobbantása. De mielőtt a gyertyafény teljessé vált volna, karácsonyi énekek hangzottak el. Az időjárás ekkorra kegyes volt, abbamaradt az eső, de azért a forró tea, forralt bor jó melegítőnek bizonyult. Ezennel az elmaradhatatlan halászlét, mákos gubát, bejglit az épületen belül szolgálták fel és fogyasztották a megjelentek.

Városi Művelődési Központ és Könyvtár 
 
-
Linkajánló a témához:
     A retsag.net kistérségi hírportál képes beszámolója »