retsag.hu > Városunk > Képtár >  A forradalom ünnepe
Frissítve: 2019.08.28.
-
-Augusztus 20. -  2019

Városunkban hagyomány, hogy az ünnepeket a konkrét napon tartjuk. Így rendeződött az augusztus 20-i műsorösszeállítás kedden. A program délutántól késő estig folyamatosan kínált szórakoztató, kultúrális elfoglaltságot. Többféle műfajban, többféle érdeklődésű embereknek biztosított színvonalas időtöltést.
     Elsőként a Rimóci Rezesbanda lépett színpadra. Megelőzően a település több pontján muzsikáltak, mintegy invitálásként. Túl nagy invitálás nem kellett, mert a közönség köre folyamatosan nőtt, benépesítve a tér nagy részét. Rövid átállás után a Muzsika Tv-ből ismert Sihell Ferry és Henna mulatós összeállítása következett.
     A délután sztárvendége Kiss Kata Zenekar. Kiváló énekes és zenészek adtak élő koncertet. Lehet, hogy ezen a környéken nem ismerte őket a közönség, de tény, hogy több lemezt tudhatnak maguk mögött, az országban és határokon túl is ünnepelt művészek. A Kiss Kata Zenekar egyedi módon ötvözi a magyar népzenét a modern stílusirányzatokkal. Ritka mostanság az élő előadás a falunapokon, rendezvényeken, de Rétság olyan csapatot választott, akiktől a muzsika itt helyben születik meg. Sőt még egy néptáncos párral is kiegészítették műsorukat.
     Rövid átállás után pedig az est sztárjai következtek. A Pedrofon. Saját elmondásuk szerint Rétságon most léptek fel először. Ugyancsak élő előadásuk - nyugodtan mondhatjuk - fergeteges volt. Talán a műfajból is következett, hogy itt nem egy udvariasan hallgatandó koncertről volt szó, hanem az első dallamok felcsendülését követően azonnal táncra perdült a közönség jó része. Úgyhogy az utcabál kiteljesedett.
     A táncos hangulatnak a tűzijáték vetett véget. Igen látványos, időben is bőséges színes rakétajáték töltötte meg Rétság egét. Addigra már több mint 1000 főre bővült közönség most is megelégedéssel fogadta a város szándékát, hogy ilyen módon koronázza meg a napot.

Városi Művelődési Központ és Könyvtár 
 
-
Linkajánló a témához:
     A retsag.net kistérségi hírportál képes beszámolója »