retsag.hu > Városunk > Képtár >Szüret 2022
Frissítve: 2022.11.12.
-

-
Szüret

Ragyogó napfényes, meleg időjárás köszönt ránk október 8-án. Jó hír volt ez a délután felvonulni, este bálozni vágyók számára! Még csak fél egy körül járt az idő, amikor a Nagyparkoló elkezdett megtelni a népviseletbe öltözött érdeklődőkkel, jött sok gyermek, szülő, nagyszülő…

A színpadon Tóth Ferenc plébános úr áldotta meg az idei terményeket és az új búzából készült kenyeret, ez után indult a felvonulás. A hosszú sor élén pompás jószágaik hátán a gyönyörű ruhákba öltözött lovasok mentek, majd a bíró és bíróné következett hintón ülve. A kisbíró után a szőlőkoszorúvivők, a gyalogos felvonulók, traktorosok haladtak, s még a kisvonat is megtelt. A menetet a Rimóci Rezesbanda kísérte vidám dallamokkal. Az utcákon sok nézelődő örvendhetett a színpompás látványnak. Kedves meglepetésként a Petőfi utcában terített asztallal várták a megfáradt táncosokat, felvonulókat!

A művelődési központhoz visszaérve folklór műsor kezdődött. A közönség pirosra tapsolta tenyerét, mert minden fellépő nagyszerű műsorral mutatkozott be. A bíró – Deme Bálint – és a bíróné – Kozma Csenge – nyitótánca után a budapesti Forgatós Kamara Néptáncegyüttes péterlaki és bonchidai tánccal kedveskedett, a budakalászi Lenvirág Táncegyüttes Lenmamik csoportja felcsíki muzsikára ropta. A helyi Kereplősök három csoportja mutatkozott be szüretre összeállított műsorral, a Csillagvirág magyarbődi, a Zúgófa rimóci dallamokra szaporázta.

Fél öt körül mulatság váltotta a népzenét. MC Hawer és Tekknő jóhangulatú, atyafiságos modorú műsorral örvendeztette meg közönségét, a Cimbaliband zenészei nagy hangszertudásról árulkodó, professzionális élőkoncertet adtak. Az igazán kitartó táncoslábúak este tízig ropták a Fá-Si Duó muzsikájára.

Volt vendéglátás, pogácsa, bor, este forró tea kezet melengetni… minden, ami ilyenkor kell. Nagyon jó hangulatban telt a nap, jövőre jöjjön el Ön is!

Köszönjük a példamutató összefogást, ami a rendezvényt kísérte. Köszönjük a kedves résztvevőknek, lovasoknak, fellépőknek, hogy színesítették a programot. Köszönjük a sok segítéséget, támogatást, felajánlást az önkormányzatnak, a képviselőknek, kluboknak, egyesületeknek, magánszemélyeknek!

Városi Művelődési Központ és Könyvtár 
 
-
Linkajánló a témához: