retsag.hu > Városközpont rehabilitáció > Friss hírek
Frisítve: 2013.11.05
ÉMOP-3.1.2/A-09-2f-2011-0003 
Rétság város központi településrészének funkcióbővítő rehabilitációja
projekt hivatalos honlapja

Friss hírek

2013 november 4-én ünnepéyles keretek között átadásra került az ÉMOP-3.1.2/A-09-2f-2011-0003 pályázaton elnyert összegből, önkrományzati és konzorciumi parnerek önrészéből megvalósult mintegy 320 milliós városfejlesztési beruházás. A művelődési központban tartott avató ünnepségen - amely intézmény maga is az akcióterület része - Gutyán Gergely, a NORDA ügyvezető igazgatója mondott beszédet, majd a város polgármesterével átvágták a megújult városközponthoz úton a nemzetisíznű szalagot.

 A projekt rövid összefoglalása:
Rétság Város Önkormányzata két fordulót követően nyert el támogatást a „Rétság város központi településrészének funkcióbővítő rehabilitációja” című, ÉMOP-3.1.2/A-09-2f-2011-0003 azonosító számú pályázatához, mely az Észak Magyarországi Operatív Program keretében meghirdetésre került „Funkcióbővítő településrehabilitáció (Kistérségek központi településeinek fejlesztése)” című, ÉMOP-3.1.2/A kódszámú pályázati konstrukcióra került benyújtásra. 
A támogató döntés kézhezvételét követően a Támogatási Szerződés megkötésére 2012. augusztus 31-én került sor. A projektbe konzorciumi partnerként került bevonásra a Paletta Trade Kft. valamint a Lomen és Társa Kereskedelmi Kft. A projekt megvalósítás 2010. november 5-én kezdődött a Paletta Trade Kft. projekt elemének megvalósításával. A projekt zárásra 2013. november 4-én kerül sor. A teljes projekt költség 342 353 575 Ft, melyből a támogatás összege 277 809 024 Ft. A fennmaradó összeget Rétság Város Önkormányzata és a konzorciumi partnerek saját forrásból finanszírozzák.
A projekt elemei:
Rétság Város Önkormányzata részéről: a pályázat a város központi részét érintő projekt elemek megvalósítását célozza. 
1) Autóbusz forduló, autóbusz parkolóval és gyalogoshíd építése a város központi belterületén, a Kossuth Lajos u., Zrínyi u. és a Rákóczi Ferenc utcák által határolt területen
2) Az Általános Iskola nyílászáróinak cseréje, külső homlokzatának hőszigetelése, az iskola előtti park kialakítása, kerítés építése
3) A Kossuth utca útburkolatának felújítása, vízelvezető árok építése
4) A Zrínyi utca útburkolatának felújítása, vízelvezető árok kiépítése, parkolók kialakítása
5) A Piactér területén lévő közművek felújítása, vízelvezetés megoldása, parkoló felújítása, zöldfelületek fejlesztése
6) A Művelődési Ház belső felújítása
7) Művelődési Ház előtti park felújítása
8) Iskola előtti park felújítása
A Paletta Trade Kft. konzorciumi partner támogatott tevékenysége:
1) Festéküzletként működő épület egységes, modern városképbe illeszkedő módon történő külső és belső felújítása
A Lomen és Társa Kereskedelmi Kft., mint konzorciumi partner támogatott tevékenysége:
1) A vállalkozást személygépjárművel felkereső vevők, üzletfelek részére parkoló kialakítása egységes, kulturált városkép kialakítása.
Linkajánló a témához