Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

RÉTSÁG város hivatalos honlapja


Copyrigt – Jognyilatkozatok

Kiadó: Rérság Városi Önkormányzat Képviselő-testületének határozata értelmében a város hivatalos honlapjának üzemeltetésével a Városi Művelődési Központ és Könyvtárt bízza meg. Elérhetőségei az Impresszumban.

Minden jog fenntartva!
A www.retsag.hu oldal működtető programjának, grafikai látványtervének szerzői jogait – az alkotóval kötött megállapodás alapján – a kiadó gyakorolja. A lap grafikai megoldását bármely részletében vagy egészben, az azon tárolt adattartalmat bármilyen adattárolóra menteni, további más sajtótermékekben közölni, bármilyen formában nyilvánosságra hozni csak a szerő és/vagy kiadó előzetes írásos engedélyével lehetséges.

Nem minősül utánközlésnek, illetve jogosulatlan felhasználásnak, ha más internetes oldalakon a teljes honlap címére mutató linket (www.retsag.hu) helyeznek el,  Ez esetben kérjük, hogy e-mailben jelezzék az oldal címét, ahol a kapcsolódás megjelölése szerepel. Kölcsönös együttműködés alapján linkgyűjteményünkben mi is elhelyezzük az együttműködő partnerek elérhetőségét.

Közérdekű adatok
A lapon található közérdekű adatok átvehetők, az Alkotmány és az Avtv előarásai szerint szabadon terjeszthetők. Ilyenek különösen helyi rendeletek, testületi előterjesztések, jegyzőkönyvek, hirdetmények. Ezek átvétele változatlan formában lehetséges, illetve idézés esetén ennek jelölése és a forrás megjelölése szükséges.

Egyéb tartalmak
A honlapon kisebb számban megjelennek önálló szerzői műnek tekinthető írások, fényképfelvételek, grafikai elemek. Ezek csak és kizárólag a szerzői jog vonatkozó szabályai szerint használhatók fel további megjelenéshez, utánközléshez. (Pl városismertető, történeti áttekintés, kiemelkedő eseményről szóló képes tudósítás, amennyiben a cikknél nincs jelezve a szabad felhasználás lehetősége.) Ezen esetekben a szerzői művek részben vagy egészben történő felhasználásához, utánközléséhez a kiadó és/vagy szerző előzetes írásbeli engedélye szükséges.

Hangadó című városi újság
A hivatalos honlapon elérhető a Hangadó című havonta megjelenő lap. Az újság változatlan formában szabadon terjeszthető, kinyomtatható, más honlapokra átvehető, vagy linkkel elérhetővé tehető. Azonban a lapban található írások, képek, egyéb szerzői művek bármilyen részbeni vagy egészbeni felhasználásához a szerző és/vagy kiadó előzetes írásbeli engedélye szükséges. Ezen szabály nem vonatkozik a lapban közzétett közérdekű adatokra.

A kiadó nem kért kéziratokat, fotókat nem őriz meg és nem küld vissza!
A kiadó joga a kérés nélkül beküldött anyagokat, olvasói leveleket elbírálni, és dönteni annak esetleges megjelentetéséről, vagy elutasításáról. A kiadó nem köteles a hozzá küldött anyagokat megjelentetni. A honlapon semmilyen formában nem hozhatók nyilvánosságra mások személyiségi jogait sértő, alkotmányos vagy egyéb jogszabályokkal tiltott tartalmak.

Felelősség kizárása
Az oldal anyagai tájékoztató jellegűek, azokat a kiadó elsősorban a Polgármesteri Hivataltól, továbbá az érintett intézményektől, hivataloktól partnerektől kapja. Bár nagy gondot forditunk az adatok, fotók frissítésére, előfordalhat, hogy a szövegekben, a képekeken, cím- és eseményadatokban hibás információt talál az Olvasó. Az esetleges eltéréseket a lehető legrövidebb időn belül korrigáljuk, de az ebből származó kellemetlenségekért vagy bármilyen kárért felelősséget nem vállalunk.

Kétség esetén telefonon, személyesen, vagy e-mailben keressék fel az érintett intézményt részletes, és pontos információk beszerzése érdekében.

Kérjük a Tisztelt Olvasót, hogy amennyiben valamilyen pontosítást, módosítani, javítani valót lát lapjainkon, e-mailben értesítse a kiadót a webmester @ retsag.hu címen. A jelzések alapján a hibát rövid időn belül korrigáljuk.

Kereskedelmi márkanevek
A www.retsag.hu honlapon előfordulhatnak kereskedelmi márkanevek továbbá településnevek. Ezeket a márkaneveket és tulajdonosaikat sehol nem soroljuk föl és nem jelezzük a szövegben, ettől függetlenül valamennyi márkanév és településnév a megfelelő jogos tulajdonoshoz tartozik. A kereskedelmi márkaneveket minden esetben csupán szerkesztési okokból és a felhasználók tajékoztatására használjuk, a településneveket hely megjelölésére. Egyetlen esetben sem kívánjuk magunkat az adott márkanév tulajdonosaként, településnév jogos használójaként feltüntetni.