Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

RÉTSÁG város hivatalos honlapja


Sajtóközlemény TOP-3.1.1-16-NG1-2017-00001

Sajtóközlemény

Rétság Város Közlekedésfejlesztési Beruházása a környezeti fenntarthatóság érdekében

Rétság város a fenntartható közlekedés biztosítása jegyében pályázatot nyújtott be a helyi közlekedés szerkezetének átalakítása érdekében, a személygépjármű helyi használatának visszaszorításával. A kívánt cél elérésének eszköze a közlekedés biztonságának fokozása, a balesetveszélyes helyzetek megelőzése a rendelkezésre álló műszaki beavatkozási lehetőségeken keresztül, a gyalogos és kerékpáros közlekedés népszerűsítésével.
A támogatási összeg: 109,50 millió Ft
A támogatás: Európai Regionális Fejlesztési Alapból és hazai központi költségvetési előirányzatból vissza nem térítendő támogatás

 
RÉTSÁG Város Önkormányzata a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretén belül a Fenntartható Települési Közlekedésfejlesztés tárgyú felhívásra TOP-3.1.1-16-NG1-2017-00001 azonosító számon Rétság Város Közlekedésfejlesztési Beruházása a környezeti fenntarthatóság érdekében címmel pályázatot nyújtott be, melyre 109,50 millió Ft vissza nem térítendő támogatást nyert az Európai Regionális Fejlesztési Alapból és hazai központi költségvetési előirányzatból.

A pályázat a helyi közlekedés struktúrájának átalakítása érdekében, a személygépjármű helyi használatának visszaszorítását tűzte ki célul. A kívánt cél elérésének eszköze a közlekedés biztonságának fokozása, a balesetveszélyes helyzetek megelőzése a rendelkezésre álló műszaki beavatkozási lehetőségeken keresztül, a gyalogos és kerékpáros közlekedés népszerűsítésével.

A kerékpárosbarát fejlesztési elem egy kerékpút kialakítását tartalmazza, a város északi, lakóövezete és a városközpont szolgáltató jellegű területe között. Közlekedésbiztonsági beavatkozás a gyalogátkelőhelyek kialakítása, melyet a gyalogosok védelmében alakítunk ki, a buszmegálló pedig a közösségi közlekedésben részt vevők biztonságát szolgálja. A kialakításra kerülő parkolóhely indokoltságát a szűk keresztmetszetek határozzák meg.

A projekt a Széchenyi 2020 program keretében valósul meg.
A projektről bővebb információt a www.retsag.hu oldalon olvashatnak.

További információ kérhető:

Mezőfi Zoltán
Elérhetőség: titkarsag@retsag.hu