Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

RÉTSÁG város hivatalos honlapja


Sajtóközlemény TOP-2.1.2-15-NG1-00005

TOP-2.1.2-15-NG1-00005 
Városi közterületek környezettudatos, család- és klímabarát megújítása Rétságon

Satjtóközlemény

Család- és klímabarát környezettudatos közterületi fejlesztésekre nyert támogatást Rétság Város Önkormányzata. A beruházások által komfortosabbá válnak a településen élők mindennapjai. A 468,10 millió forint vissza nem térítendő támogatást az Európai Unió Strukturális és Beruházási Alapjából nyerte el Rétság.

Rétság Város Önkormányzata számára kiemelt jelentőségű a helyi szolgáltatások színvonalának folyamatos fejlesztése, és a közterületek környezetbarát beruházásokkal való átalakítása. A településen arra törekednek, hogy egy most elnyert támogatásból komplex munka eredményeként jelentős mértékben váljon komfortosabbá a lakók életminősége.

A pályázati támogatás keretében úgynevezett zöld várossá alakítják át Rétságot; megvalósítják a zöldfelületek növényállományának rekonstrukcióját, eltávolítják a beteg fákat, számos helyen új növényeket ültetnek, továbbá többek között parkoló helyeket, kültéri sporteszközöket létesítenek. Emellett felújítják a helyi piacot, amely alkalmas lesz helyi termékek kínálására, illetve ehhez kapcsolódóan a működéshez szükséges tárgyi eszközöket is beszereznek. A piac környezetének revitalizációja is megtörténik.

A pályázattal érintett meglévő csapadékvíz-elvezető rendszereket is felújítják, valamint ott, ahol jelenleg nincs, vízelvezetőket építenek. Egyes helyeken útfejlesztések is történnek majd.

A programban környezettudatos szemléletformáló kampányokat és közösségi munkát is megszerveznek.

A kedvezményezett neve: Rétság Város Önkormányzata

A projekt címe: Városi közterületek környezettudatos, család- és klímabarát megújítása Rétságon

A szerződött támogatás összege: 468.102.000 Ft

A támogatás mértéke %-ban: 100

A projekt azonosító száma: TOP-2.1.2-15-NG1-2016-00005

A projekt megvalósításának időtartama: 2017. 03. 01. – 2022. 12. 15.

A projekt a Széchenyi 2020 program keretében valósul meg.

 

További információ kérhető: Rétság Város Önkormányzata (35) 550-100